Защо да изберем плочки или гранитогрес тип паркет

В тази публикация на нашия блог споделяме 5-е предимства на това да избереш керамични плочки или гранитогрес тип „паркет“, вместо да заложим на естественото дърво. Плочките тип „паркет“ станаха все по търсени от нашите клиенти, които ги избират за различни пространства – от тераси и градини, до бани и тоалетни.

Естествена красота

Керамичен под, вдъхновен от естественото дърво перфектно пресъздава неговата шарка и има същото топло излъчване. Експериментирайки с цветове, шарки и оттенъци, подовите плочки тип паркет могат да внесат у дома най-красивите дървесни видове и често пъти на по-добра цена.

Устойчивост и надеждност

Издрасканият паркет е често срещано явление, особено при местене на мебели или при стъпване с обувки с твърди подметки. Колкото и да бъдем внимателни, често пъти подобни следи от употреба са неизбежни върху естествения паркет. Този проблем обаче не съществува при керамичните плочки, които за разлика от дървото са и водонепропускливи. Те имат чувствително по-голяма устойчивост на влага и в същото време си запазват цвета, а заради липсата на повърхностни пори, плочките се почистват по-лесно.

Мултифункционални

В момента, плочките за кухня или баня, вдъхновени от естественото дърво могат да бъдат използвани като върху стена, така и върху под. Те позволяват създаването на красиви растери, перфектно напаснати за всяко помещение. Колекциите от керамични плочки тип паркет често пъти предлагат специални плочки, предназначени за стълбища и первази и това ги прави в подходящи за всякакъв вид пространства. С богатото многообразие от десени и разцветки, плочките имитиращи паркет внасят усещане за прекрасен завършек на помещението.

Сигурност в банята

Когато избираме подови плочки за банята или кухнята задължително трябва да обърнем внимание на противоплъзгащите свойства на плочките. В сравнение с ограничените възможности в тази посока на естествения паркет, керамичните плочки с такъв десен могат да бъдат подсилени с нови материали и текстури, за да предложат максимум сигурност в мокрите помещения. Освен това, този тип плочки могат да бъдат използвани за оформяне на душ-корита, което е страхотна дизайнерска възможност.

Лесна поддръжка и почистване

Керамичният под, който имитира дърво не само предлага великолепен дизайн и устойчивост, но и удобство по отношение на поддръжката. За да бъде запазен в перфектно състояние, керамичният паркет не изисква полиране или вакса със специални препарати – просто използвате вода и стандартните почистващи продукти, за да може естествената красота на дървесната шарка да заблести като нова.


Свързани продукти

Borneo Sapelli 19.5 x 120

Borneo Sapelli 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Sapelli са вдъхновени от природата, и имитират н..

104.00лв. Без данък: 86.67лв.

Borneo Taupe 19.5 x 120

Borneo Taupe 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Gris са вдъхновени от природата, и имитират нату..

104.00лв. Без данък: 86.67лв.

Borneo Deck Sapelli 19.5 x 120

Borneo Deck Sapelli 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Deck Sapelli са вдъхновени от природата, и имити..

121.70лв. Без данък: 101.42лв.

Borneo Deck Taupe 19.5 x 120

Borneo Deck Taupe 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Deck Taupe са вдъхновени от природата, и имитира..

121.70лв. Без данък: 101.42лв.

Borneo Gris 19.5 x 120

Borneo Gris 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Gris са вдъхновени от природата, и имитират нату..

104.00лв. Без данък: 86.67лв.

Borneo Fresno 19.5 x 120

Borneo Fresno 19.5 x 120

Подови плочки Рока от серията Borneo Fresno са вдъхновени от природата, и имитират на..

104.00лв. Без данък: 86.67лв.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. [Повече информация.]